Toto sú najväčšie hity Olivie Newton-John

26.09.2014 Celý región

Bratislava 26. septembra (TASR) - 26. septembra 1948 sa v britskom Cambridge narodila speváčka Olivia Newton-John. Keď mala päť, presťahovala sa s rodičmi do austrálskeho Melbourne.

Už na škole založila skupinu Soul Four. Spievať začala s folkovou skupinou, v 16-tich vyhrala spevácku súťaž a ako odmenu dostala zájazd do Anglicka, kde aj ostala. Prvýkrát sa objavila v anglickom rebríčku v marci 1971 s cover verziou piesne Boba Dylana If Not For You. Ďalšími úspešnými pesničkami boli Banks Of Ohio, Let Me Be There, If You Love Me, I Honestly Love You či Please Mr. Please.

V marci 1975 dostala prvýkrát cenu Grammy a presťahovala sa do Spojených štátov. Úspech jej priniesla úloha Sandy vo filmovom muzikáli Pomáda po boku Johna Travoltu, ktorý mal premiéru 16. júna 1978. Veľkým hitom z tohto filmu bol jej duet s Johnom Travoltom You're The One That I Want, ktorý sa dostal na prvé miesto v Spojených štátoch aj v Anglicku.

Hrala aj vo filme Xanadu, ten nemal úspech ale skladba Xanadu aj soundrtack s rovnakým názvom sa dostali na prvé miesta hitparád. Úspešné boli aj piesne Magic a Physical, obe sa dostali v USA na prvé miesto. Úspešná bola aj v 80. rokoch, v roku 1983 hrala vo filme Two Of A Kind.

Na svojom konte má dnes 24 štúdiových a dve desiatky live a kompilačných albumov. V novembri 2012 vydala vianočný album This Christmas, ktorý nahrala spolu s Johnom Travoltom a ďalšími hosťami, medzi nimi boli Cliff Richard či Barbra Streisand.

Jej prvým manželom bol tanečník Matt Lattanzi, druhým manželom je podnikateľ John Easterling, ktorého si vzala v júni 2008. Priatelili sa viac ako 15 rokov.
 
 
 
 
 

Vyberte región